Mar
11
2009

Over

State Of The Map is de jaarlijkse internationale conferentie van OpenStreetMap, de vrije wereldkaart. In de zomer van 2009 zal de derde editie plaatsvinden in Amsterdam. Voor het eerst zal de conferentie drie volle dagen – van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli – duren, waarvan de eerste dag volledig gewijd zal zijn aan de relatie tussen OpenStreetMap en commerciële geo-toepassingen.

Voorgaande edities van State Of The Map, in Manchester (2007) en in Limerick (2008) trokken een groeiend aantal bezoekers uit alle gelederen van de wereldwijde OpenStreetMap-community, aangevuld met professionals in GIS en IT. Zij kwamen af op een divers programma met sprekers van bijvoorbeeld Google, Multimap, AND en Ordnance Survey.

Het weekend zal in het teken staan van de OpenStreetMap-community. Afgevaardigden uit de hele wereld brengen elkaar op de hoogte van de stand van zaken in hun land en discussiëren over de toekomst van de kaart. Op de vrijdag richt OpenStreetMap de blik juist naar buiten. Op deze dag zal het draaien om vragen als: “Wat is de echte waarde van geo-informatie?”, “Hoe kan een ‘crowd sourced’ initiatief als OpenStreetMap concurreren met commerciële aanbieders?”. Op deze vragen wordt ingegaan door vooraanstaande sprekers uit de GIS- en IT-wereld en de politiek. Deze dag is interessant voor eenieder die zich professioneel bezighoudt met geo-informatie.

OpenStreetMap is de vrije wereldkaart waaraan iedereen kan meewerken. Sinds 2004 wordt er door intussen meer dan 100.000 vrijwilligers wereldwijd elke dag aan gewerkt. In Nederland is de kaart zeer compleet en gedetailleerd, dankzij een data-donatie van AND in 2007 en de zeer actieve community van vrijwilligers.

Voor meer informatie over OpenStreetMap kunt u contact opnemen met team@osmfoundation.org

Download het persbericht over State of the Map

Written by admin in: |

No Comments

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.


State Of The Map would not be possible without the generous support from our sponsors:

Diamond

Gold

Silver

Bronze

 

Venue Partner

 

Media Partner

 

Consider supporting
State Of The Map?
Click here.

The State of the Map © 2009 | OpenStreetMap Foundation Reg. No. 591276 | team login